Mesa Las Peñitas

Mesa Las Peñitas är ett platåberg i Mexiko. Det ligger i delstaten Sonora, i den nordvästra delen av landet, 1 400 km nordväst om huvudstaden Mexico City belt waist bag. Toppen på Mesa Las Peñitas är 488 meter över havet.

Terrängen runt Mesa Las Peñitas är huvudsakligen lite kuperad. Den högsta punkten i närheten är 857 meter över havet, 2,4 km sydväst om Mesa Las Peñitas. Trakten runt Mesa Las Peñitas är nära nog obefolkad, med mindre än två invånare per kvadratkilometer how to tenderize steak before grilling. Närmaste större samhälle är El Sauz, 16,8 km sydväst om Mesa Las Peñitas. I omgivningarna runt Mesa Las Peñitas växer i huvudsak blandskog. I trakten runt Mesa Las Peñitas finns ovanligt många namngivna dalar.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 24 °C. Den varmaste månaden är juni, då medeltemperaturen är 34 °C, och den kallaste är januari, med 16 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 818 millimeter. Den regnigaste månaden är augusti, med i genomsnitt 265 mm nederbörd best meat tenderizer, och den torraste är maj, med 3 mm nederbörd.